dissabte, 3 de gener del 2009

Ranquing 2008: m'han agradat molt ( II )

Més dels que m'han agradat molt i que tenen 4 punts
●●●● 84 Charing Cross , Helene Hanff

"Va contra els meus principis comprar un llibre que no he llegit prèviament: és com comprar un vestit sense emprovar-me'l"

Deliciós, irònic i divertit.

Tindrà post particular


●●●● Digues que m ‘estimes encara que sigui mentida, Montserrat Roig

com escrivia aquesta dona!!. La última part hi ha una passejada per la seva Barcelona, que no deixa de ser la Barcelona i els barris de la meva infantesa.


●●●● The remains of the day, Kazuo Ishiguro
L’argument és ben conegut i simple: els records d’un majordom d’una casa senyorial anglesa entre els anys 20 i els anys 50. Acció cap ni una, però es fa un retrat de l’essència i esperit profund de la vella Anglaterra que es digna de barretada.
Aquest té post particular


●●●●Un home de paraula, Imma Monsó

Una història d'amor i el relat d'un dol. La manera com parla de la mort no és tràgica ni fleuma. No idealitza, es permet recordar, enyorar i viure'l en l'absència fins que aconsegueix un enyor sense dolor


●●●● Pinyols d’aubercoc, Emili Manzano

Havia llegit bones crítiques dels pinyols, però la lectura ha superat les expectatives : per l’ús del llenguatge, plagat de dolces mallorquinades ( si se’m permet l’expressió) i per la manera com et transporta, a través de petits relats, a fer un viatge per la seva memòria , enllaçant vivències, llocs i gent que ha estimat i estima encara a través del record

Tindrà un post particular