dimarts, 30 de desembre del 2008

Bon humor i optimisme: Driving over lemons


Anònim lector del blog, et desitjo una bona dosi de bon humor a repartir de manera justa i mesurada durant els 365 dies del 2009.
L'humor no soluciona els problemes del món ni els personals, però és una eina universal i gratuïta que permet afrontar-los.

I per acomiadar l’any amb bon humor i optimisme recomano el llibre que vaig acabar tot just ahir: Driving over lemons ( entre limones) de Chris Stewart. Una parella d’anglesos compren una casa a Las Alpujarras per montar-hi una granja i viure en el paradís terrenal. El que passa és que el paradís terrenal està mig en ruïnes, no té aigua corrent, ni llum, ni tan sols un camí decent per arribar-hi, apart del petit inconvenient d’estar al costat equivocat del riu i per no haver no hi ha ni pont per atravessar-lo. Res de tot això impedeix a en Chris i l’Anna d’instal·lar-s’hi i amb una dosi d’optimisme que ja voldria saber on es compra, acabar-hi vivint de manera confortable i guanyant-se la vida criant bestiar i cultivant el que convingui .

La galeria de personatges que hi desfilen és impressionant. Des de en Pedro Romero,l’alpujarrenyo que els hi ven la casa i sembla que no té pressa per marxar,fins el bon veí i amic Domingo que fa tocar de peus a terra a en Chris quan l’optimisme britànic l’allunya del planeta terra. Per no parlar de la comunitat d’anglesos establerts a la zona, que asseguren el xoc cultural amb els autòctons i un reguitzell d’anècdotes molt divertides, talment per posar-los en un zoo en observació .

El que han dit per la xarxa dels limones
El Periodista digital

Un extens reportatge a “el pais”


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Així m'agrada...amb bon humor!

Anònim ha dit...

Gràcies per la visita al meu blog en busca del blogaire invisible, és cert: Ni tu ets el meu ni jo soc el teu però almenys aquesta iniciativa ha servit per descobrir el teu blog.

No he llegit aquest llibre que recomanes però m'han entrat ganes de fer-ho, és de l'estil de Wilt (Tom Sharpe) o no té res a veure?

XAREL_10 (http://xerraires.net/macabeu/)

Viu i llegeix ha dit...

McAbeu, tan de gust de tenir-te de visita
el driving over lemons no te res a veure amb el Wilt. Explica una experiencia de debó que només la pot portar a terme un optimista nat. El relat és divertit per el xoc cultural i per com afronten els problemes els protagnistes.